Eskişehir İcra Avukatı Nasıl Seçilir?

İkna kabiliyeti yüksek olan bir avukat her zaman en iyi tercihlerdendir. Borçlu ve alacaklı arasında bir köprü görevi gören icra avukatı, icra takibi işlemlerinde gerekli olan tüm adımları eksiksiz ve tam bir şekilde yapan icra avukatları seçilmelidir.

Sosyal yaşantıda insanlar birbirleriyle çok sık alışveriş yapmaktadır. Ancak beklenmeyen durumlar nedeniyle borçlanmalar meydana gelebilir.Alacaklarını tahsil edemeyenler için Eskişehir icra avukatı nasıl seçilir?

 

Eskişehir İcra Avukatı Nedir?

İcra iflas alanındaki işlemleri yürüten kişilere icra avukatı denir. Bu avukatlar borçlunun borcunu ödememesi durumunda icra takip işlemleri başlatır. Böylelikle borcun tahsili için alacaklı kişiler adına her türlü hukuki işlemi yapmakla mükelleftirler. İcra avukatları borçlu kişilerin taşınır veya taşınmaz malları üzerine haciz konulmasını talep eder.

Fiili haciz işlemlerinde, alacaklı avukatı da haciz esnasında hazır bulunmalıdır. Böylelikle yapılacak tahsilatın tam anlamıyla hukuka uygun olması sağlanır. Yani icra ve iflas avukatları kısaca açıklanacak olursa; çeşitli iflas ve icra hukuku dava ve süreçlerini takip eden vekillere denir.Bu alandaki her türlü konularda icra avukatı danışma desteğinden de yararlanılabilir.

 

İcra Avukatı Ne İş Yapar?

Hizmet kapsamı oldukça geniş olan icra avukatının yapmakla yükümlü olduğu temel görevleri bulunmaktadır. Bu görevler ise şu şekildedir;

  • İcra takiplerine göre taşınır ve taşınmaz mallar üzerine haciz konulmasını sağlamak ve bu malların satışını gerçekleştirmek
  • Müvekkillerinin aleyhine olan icra takip davalarındagerektiğinde şikayet ve icra takibine itiraz yollarına başvurmak
  • Borçlu ve alacaklı arasında arabuluculuk görevi yaparak, söz konusu borcun tahsilini yapmak
  • Karşılıksız çek davası sürecinin takibini yürütmek
  • Vatandaşların rehin ve ipotek haklarını kullanabilmelerine olanak sağlamak

İcra avukatı, alacaklınınalacağını tahsil edememesi hâlinde bizzat alacaklının talimatıyla icra talebi başlatır. Alacaklının talebini İcra Müdürlükleri’ne bildirir. Sonrasında taşınır ve taşınmaz malların tespitini gerçekleştirir. Ardından İcra ve İflas Hukuku’na göre borcun tahsil edilmesini sağlar. Hukuka uygun bir tahsilat için icra avukatı nasıl seçilir iyi bilinmelidir.

 

Eskişehir İcra Avukatı Nasıl Seçilir? İcra Avukatıyla Nasıl İletişim Kurulur?

İcra hukuku davalarının istenilen sonuçların alınabilmesi için Eskişehir icra avukatı nasıl seçilir?İşte detaylar!

Eskişehir İcra Avukatı Nasıl Seçilir

Genel olarak avukatlık mesleğine yürüten kişilerin bütün özelliklerine sahip olması gerekir.

İcra davalarında borç tahsili zor bir süreç olduğu için, icra avukatlarının ikna kabiliyeti yüksek olmalıdır.

İcra hukuku dava ve süreçlerinin takibini en iyi şekilde yapmalıdır. Bu noktada ilamlı ve ilamsız icra takibini de yapması gerekir.

Özellikle icra hukuku alanında süreler oldukça fazladır. Eskişehir avukatın tüm sürece hâkim olması önemlidir. Çünkü bir süre kaybından dolayı müvekkiller hak kaybına uğrayabilir. Böylelikle hem kişisel hem de tüzel kişilere yönelik sağlıklı bir dava süreci gerçekleştirilmiş olur.

Avukatların bütün icra dosyalarını meslek etiği çerçevesinde yürütmesi gerekmektedir.

Başarılı bir icra davası için avukatla iyi bir iletişim kurmakta önemlidir.İcrahukuku avukatı ile iletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenler;

  • İcra avukatı Eskişehir ilindeki ilk görüşmede ihtiyaçlar açıkça ifade edilmelidir ve beklentiler belirtilmelidir.
  • Avukatla düzenli bir şekilde iletişim halinde olunarak gelişmelerin paylaşılması gerekir. Bu iletişimin ise özverili ve nazik olmasına özen gösterilmelidir.

Eskişehir İcra Avukatı Nasıl Seçilir? İcra Avukatının Önemi Nedir?

Bir alıcı, alacağını tahsil etmek istiyorsa icra müdürlüklerinde borçluya karşı icra takibi başlatmalıdır. Bu işlemi alacaklılar bizzat da yapabilmektedir. Ancak avukat desteği ile icra takibinin başlatılması oldukça yararlı olacaktır. Peki, Eskişehir icra avukatı nasıl seçilir?Hukuka uygun ve hızlı bir şekilde alacağını tahsil etmek isteyenler, bu alanda deneyimli ve icra hukukuna hâkimavukatları seçmelidir.

Özellikle bu tarz davalarda alacaklı açısından tahsilatın hızlı olması önemlidir. İcra avukatları ise sürecin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu süreçte icra dosyası bütün yönleri ile irdelenerek, borçlunun mal varlığı araştırılır ve haciz işlemlerine başlanır. Genellikle borçlu tarafından mal kaçırma olayı çok sık rastlanır bir durum olmuştur. İcra avukatları bu hak kaybını engeller.

 

İcra Avukatına En Çok Sorulan Sorular

Günümüzde icra hukuku alanında avukatlara bir takım sorular sorulmaktadır. Bu sorularla ilgili detaylar açıklanacak olursa;

1 - Evde Yokken Haciz Yapılabilir mi?

Bir eve haciz gelindiği zaman eğer evin sahibi yoksa, bu durum haciz işlemini engellememektedir. Yani icra memuru alacaklının talebiyle bir çilingiri arayıp, kapıyı açmasını isteyebilir.

2 - Öğrenciye İcra Gelir mi?

Öğrencilere kredi ve yurtlar kurumu tarafından verilen kredi, burs ve nakdi yardımların haciz edilebilmesi mümkün değildir.

3 - Ortak Mala Haciz Gelir mi?

Borçlunun kayıtlı adresi ailesiyle yaşadığı bir evse, bu adrese hacze gidilmesi mümkün olmaktadır. Ancak ortak mal olan aile evinde yalnızca borçluya ait eşyalara haciz işlemi uygulanır.

4 - Borçlu Kişinin Eşine Haciz Gelir mi?

Eğer karı koca arasında mal ayrılığı sözleşmesi varsa, borçlunun eşine haciz yapılamamaktadır. Ancak böyle bir sözleşmenin olmaması durumunda;evde bulunan bütün eşyalar ve evlilik birliği sebebiyle sahip olunan diğer eşyalara ceza olarak haciz işlemi yapılır.

5 - Engellinin Evine Haciz Gelirmi?

Engellilerin borçları yüzünden evine haciz gelmesi mümkündür. Ancak engellilerin kullandığı araç ve gereçler ya da engellinin maaşına haciz işlemi uygulanmaz.

6 - Benim Borcum Yüzünden Aileme Haciz Gelir mi?

Haciz işlemi borçlunun resmi olarak ikamet adresine yapılır. Eğer borçluailesiyle birlikte yaşadığı evde ikamet ediyorsa, yalnızca borçlunun eşyaları haczedilir.

 

İcra Avukatı Ücreti Nedir?

Bu davalarda avukatlık ücreti, davanın kazanılması durumunda kaybedilen taraftan alınmaktadır. Avukatlık Kanunu’ndadüzenlenen 164. maddeye göre; vekalet veya avukatlık ücreti kaybeden taraftan alınır ve davayı kazanan tarafın avukatına ödenir. Detaylı bilgi için icra hukuk bürosu ile iletişime geçilebilir. Böylelikle icra avukatı olarak sizlere hukuki danışmanlık hizmeti verilir.

 

 


WhatsApp Destek Hattı